Funktionstræning

Fysisk træning

Ved funktionsnedsættelse efter en skade, sygdom eller pga. et handicap kan du have mange aktiviteter i hverdagen, der er svære at udføre, som du tidligere har taget for givet. Det kan være svært at klare selv simple opgaver som at tage tøj på. Det kan derfor være nødvendigt i starten af et forløb at træne de fysiske funktioner, for at styrke musklerne.

Træningen kan indeholde balancetræning, styrketræning af svage muskler eller træning af din koordination. Al fysisk træning har til formål at styrke dine muligheder og evne til at udføre de aktiviteter i hverdagen som er betydningsfulde for dig.

Ved fysisk træning, trænes fysiske funktioner via øvelser f.eks. at strække/bøje fingre eller holde en stående balance. Så snart det er muligt, gøres træningen opgavespecifik. Dette betyder, at hånden trænes ved at gribe om glasset, munden ved at puste til lyset, balancen ved at række ud efter skoen osv. Ved at træne en del af en konkret handling, bliver kroppen stimuleret mest muligt og det give en stor mulighed for en bedret udførelse af bevægelsen.